KATTENNIEUWSBRIEF JULI 2023

Welkom bij de tweede kattennieuwsbrief van Dierenartsen De Nekker! Vanaf nu kunnen onze kattenbaasjes elk kwartaal een nieuwsbrief verwachten met updates over onze praktijk, gericht op katten. Hebben jullie ook een hond thuis? Dan komt er ook een aangepaste hondennieuwsbrief bij!

JUNI = REIZEN

Joepie, de zomer komt eraan! Veel baasjes nemen hun huisdier weer mee op vakantie, daarom geven wij al enkele handige tips mee!

 • Gaat je kat op pension? Kijk dan tijdig na of al de nodige vaccinaties in orde zijn. Om op hotel te gaan is nl. een leucosevaccin nodig, wat niet alle binnenpoezen standaard krijgen. Kattenpensions vragen ook voor een goede antiparasitaire behandeling, deze producten kan je aan onze balie verkrijgen.
 • Parasieten komen in het buitenland ook voor. Als je huisdier mee op reis gaat, zorg je dus best voor een goede antiparasitaire bescherming. Aan onze balie kan je terecht voor de correcte producten.
 • Een geschikte reismand is een absolute must als je kat mee op vakantie gaat. Een ruime, stevige bench die tegen een stootje kan is zeker nodig voor op het vliegtuig. Plak ook zeker jouw contactgegevens, chipnummer en naam van de kat langs de buitenkant van de bench. Ook als je met de auto gaat is een stevige transportbak geen overbodige luxe, je wilt immers niet deze onverwacht opent in de auto en je kat op je schoot zit!
 • Reist je kat mee naar het buitenland? Dan is een rabiës (hondsdolheid) vaccinatie verplicht! Deze dient 3 weken op voorhand gezet te worden, dus maak tijdig je afspraak!

 

ONZE PRAKTIJK BLIJFT OPEN!

Tijdens de zomermaanden blijft onze praktijk doorlopend open, wij zullen niet sluiten voor een zomervakantie. Goed nieuws dus, je kat kan zoals gewoonlijk steeds op afspraak bij ons terecht tussen 9u en 19u30 op weekdagen en tussen 10u en 12u op zaterdag. En voor wie het zich afvraagt: ja, wij genieten natuurlijk ook van een welverdiende vakantie, maar dan om de beurt!

Hond Kobe mocht met dierenarts Kenny mee op reis!

ZOMER = FOTOWEDSTRIJDEN!

Hou je vast, want zowel in juli als in augustus lanceren wij weer een fotowedstrijd! De hele maand juli is het aan jullie poezels om te shinen, want vanaf 1 tot en met 31 juli kan je jouw mooiste kattenfoto indien voor onze wedstrijd. Ook andere kleine huisdieren zoals konijnen en hamsters mogen deelnemen! Meedoen kan via onze Facebookpagina:

 1. like onze Facebookpagina,
 2. plaats je foto onder onze wedstrijdpost,
 3. tag een vriend die zeker mee moet doen!

Op 1 augustus maken wij de winnaar online (Facebook en Instagram) bekend! De prijs? Dat blijft nog even een verrassing, maar zeker de moeite waard om deel te nemen! Hebben jullie naast een kat ook een hond? Niet getreurd, want in augustus is het de beurt aan de honden!

HITTESTRESS: HOE GA IK HIERMEE OM?

Tijdens de zomer zijn hoge temperaturen geen uitzondering, hoog tijd om je voorzorgen te nemen! Alhoewel katten tamelijk goed tegen de hitte kunnen, zijn enkele tips wel handig:

 • Bied voldoende en vers drinkwater aan op meerdere plaatsen in huis
 • Katten blijven best binnen, daar is het vaak koeler dan buiten
 • Eventueel kan je met een vochtig washandje over de kat aaien ter verfrissing

KATTENIJSJE: RECEPT

Geef je je kat graag een verkoelden snack tijdens de zomerdagen? Dat kan! Hieronder vind je een recept om erg simpel een heerlijk kattenijsje te maken.

 1. Kies natvoer dat je kat graag eet, ideaal gezien een paté of mousse
 2. Meng een beetje van dit natvoer met water zodat je een smeuïge/vloeibare crème krijgt
 3. Voeg eventueel wat kleine snoepjes of korrels droogvoer toe
 4. Giet dit mengsel in een ijsblokvorm of potje dat in de vriezer mag
 5. Plaats het enkele uren in de vriezer tot dit bevroren is
 6. Smakelijk!

Graag een chiquere variant? Een beetje tonijn kan gepureerd worden als alternatief voor het natvoer

KATTENTIP VAN 'T KWARTAAL

Katten hebben vaak een voorkeur voor regenwater. Om tijdens de warmere dagen je kat aan te moedigen om te drinken, kan je dus buiten regenwater opvangen en dit binnen aanbieden. Hoe meer waterkommen, hoe beter!

SMAKELIJK!

Volg ons op sociale media!