DIERENARTS MARJAN FOCK

 

 

Marjan studeerde in 1996 af als dierenarts in Gent. Na haar studie werkte zij vele jaren in groepspraktijken in Groot- Brittannië. Na drie jaar Isle of Wight en zes jaar Glasgow in Schotland wenkte een nieuw avontuur.
Zij werkte 2 jaar in het Midden-Oosten in een praktijk in Doha, Qatar en nadien nog een jaar in Abu Dhabi. Vervolgens trok ze voor 3 jaar naar Vancouver, Canada waar ze werkte bij de BCSPCA, de Canadese dierenbescherming in de provincie British Colombia. Nadien kwam ze terug naar het Europese continent om opnieuw in Engeland praktijken op freelance basis te versterken. In al deze praktijken verzorgde zij de algemene diergeneeskunde, de chirurgie en de spoedconsultaties.


In april 2015 opende ze samen met echtgenoot Koen "Dierenartsen De Nekker" in Bonheiden. Marjan was ook enkele jaren redacteur van het magazine van de Vlaamse Dierenartsenvereniging.

DIERENARTS KENNY VANDEN BROECK

 

 

Kenny studeerde af in Gent in 2005. Hij werkte eerst een jaar op de faculteit diergeneeskunde via een Small Animal Rotating Internship. Daarna werkte hij bijna 12 jaar bij dierenartsenpraktijk Sirius. Vanaf juli 2018 kwam Kenny het team van Dierenartsen De Nekker versterken. Zijn allround ervaring als eerstelijnsdierenarts is zijn troef.

Naast alle aspecten van eerstelijnsdiergeneeskunde heeft Kenny een speciale interesse in weke delen chirurgie, konijnen en knaagdieren en vogels. Hij bekwaamt zich inmiddels ook in de echografie.

DIERENARTS MARINE WATERKEYN

 

 

Marine studeerde in 2019 af als dierenarts aan de universiteit van Gent. Ze heeft intussen enkele jaren ervaring op de teller als dierenarts kleine huisdieren. Zo werkte ze o.a. in een dierenkliniek en in een dierenartsenpraktijk in het Antwerpse waar ze instond voor de dagelijkse consultaties, operaties en ook spoedgevallen. Ook bij Dierenartsen De Nekker was ze eerder al 6 maanden aan de slag als vervanger van Joke die op zwangerschapsverlof was.

Vanaf april 2022 is Marine terug, ze is naast Marjan en Kenny de derde fulltime dierenarts van Dierenartsen De Nekker. Marine staat vooral in voor eerstelijnsdierengeneeskunde maar vertoont extra interesse in cardiologie.

DIERENARTSASSISTENTE SOFIE VAN DEN BRANDE

 

 

Sofie behaalde in 2018 haar diploma Agro-biotechnologie aan Hogeschool Odisee. Sinds 2019 maakt ze deel uit van het Dierenartsen De Nekker team. Als allround assistente is ze het eerste aanspreekpunt aan de balie en telefoon, maar kan je haar ook terugvinden in de hospitalisatie en bij operaties. In januari 2022 volgde ze een cursus bij kattenexperte Anneleen Bru en mag ze haar sindsdien kattenadviseur noemen. Je kan bij haar dus ook terecht voor een kattengedragsconsultatie.

Zelf heeft Sofie twee katten en twee paarden. Haar vrije tijd spendeert ze dus vooral bij haar eigen huisdieren en op stal.

DIERENARTSASSISTENTE KATO SCHEVENELS

 

 

Kato studeerde in 2020 af aan de HoGent van de richting Agro- en biotechnologie: dierenzorg, na eerst een bachelor verpleegkunde afgerond te hebben. Hierna heeft ze 3 jaar gewerkt bij Dierenartsencentrum Coranimo als dierenartsassistente, terwijl ze op dat moment in Brussel woonde. In 2022 verhuisde ze naar Mechelen en zocht ze werk dichter bij huis, waardoor ze nu bij Dierenartsen De Nekker terecht kwam.

Met al je vragen rond preventie van parasieten en voeding kan je bij haar terecht. Inschatten van dringende situaties en advies geven rond het huisvesten van honden, katten en knagers zijn haar sterke punten.

KOEN VAN LOOY

 

Koen behaalde in 1996 het diploma Master (Lic.) in de Handelswetenschappen in Brussel. Samen met echtgenote Marjan trok hij eerst naar Engeland en Schotland waar hij voor IBM werkte om nadien in Qatar terecht te komen in de wereld van de internationale sportevenementen. Hij werkte achtereenvolgens voor de Olympische Spelen van Vancouver, Londen en Sochi. In 2015 stond hij mee aan de wieg van Dierenartsen De Nekker. Hij nam vnl. administratieve taken op zich. Hij was tegelijkertijd hoofdredacteur van het magazine van de Vlaamse Dierenartsenvereniging.

Vanaf juni 2022 werkt Koen voor Rode Kruis Vlaanderen als Adjunct Centrummanager van het Nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen in Mechelen. Zijn taak bij Dierenartsen De Nekker beperkt zich sindsdien tot administratieve ondersteuning achter de schermen.