Bij Dierenartsen De Nekker kan je terecht voor

Preventieve zorgen

Uw huisdier leeft in een goede gezondheid een langer en beter leven. Daarvoor zijn niet alleen jaarlijkse vaccinaties en regelmatig ontwormen belangrijk, maar ook een regelmatige controle op huidparasieten, een aangepaste voeding en een goed gebit. Ook de al wat oudere dieren hebben een verschillende behoefte dan jonge dieren. Dierenartsen De Nekker geeft u graag onderlegd advies hierbij.

Consultatie

Sinds de Coronacrisis van 2020 werken wij uitsluitend op afspraak. Werken na afspraak heeft voordelen zowel voor u als voor uw huisdier. U hoeft niet lang te wachten en vermijdt een volle wachtkamer wat zonder twijfel veel minder stresserend is voor uw huisdier. Zo kan Dierenartsen De Nekker ook, indien nodig, wat meer tijd voorzien voor bijkomende onderzoeken. U kan ook altijd een online afspraak maken. Dit kan niet voor elk probleem, alle uitleg kan je vinden in het platform van onze praktijk.

Huisbezoeken

Gelieve een huisbezoek goed op voorhand aan te vragen. Houd er rekening mee dat een huisbezoek minder onderzoeksmogelijkheden heeft dan in de praktijk. Daarom kunnen we je aanraden om toch zelf naar de praktijk te komen indien mogelijk. Uw dier is immers een beetje minder geneigd tot medewerking, en de uitrusting van de praktijk laat een goed fysiek onderzoek toe.

Digitale Radiografie

Met deze nieuwere techniek is het mogelijk om op een snelle manier erg goede beeldvorming te bekomen. Dit is een zeer belangrijke ondersteuning om tot een nauwkeurige diagnose te bekomen.

Echografie

Met deze medische beeldvorming techniek is het mogelijk een beter zicht te krijgen op de buikorganen van de patiënt. Dit onderzoek door middel van ultrasone geluidsgolven is pijnloos voor uw dier om uit te voeren. Ook een onderzoek op dracht gebeurt vaak op deze manier.

Chirurgie

Dierenartsen De Nekker beschikt over een aparte operatiekamer. De sterilisatie van materialen gebeurt door middel van een moderne autoclaaf. Routineoperaties zoals castraties en sterilisaties van hond, kat en konijn worden regelmatig uitgevoerd. Ook meer complexe operaties aan ingewanden en ledematen worden zorgvuldig voorbereid en uitgevoerd.

Tandheelkunde

Hierbij is het van groot belang om met goed uitgeruste apparatuur en een goed onderbouwde kennis zowel preventief als curatief te kunnen werken aan het gebit van je huisdier. Ook konijnen en andere knaagdieren kunnen dikwijls een gebitsverzorging nodig hebben.

Intern labo voor bloed- en urine onderzoeken

Bloed- en urineonderzoeken zijn een belangrijk diagnostisch hulpmiddel waarvan frequent gebruik gemaakt wordt. Sinds begin 2018 beschikken wij over onze eigen labotoestellen wat snelle resultaten oplevert.  Daarnaast werkt Dierenartsen de Nekker ook samen met een gerenommeerd  referentielabo voor meer specifieke testen. Naar interpretatie van resultaten toe, speelt de ervaring en expertise van Marjan en Kenny een grote rol.

Hospitalisatie

Een verblijf in de praktijk zelf kan voor een dier een stressvolle ervaring betekenen. Daarom doet Dierenartsen De Nekker al het mogelijke om dit verblijf zo aangenaam mogelijk te houden. Wij hebben een aparte ruimte voor honden en fretten enerzijds en voor katten/konijnen anderzijds. Beide ruimtes zijn voorzien van comfortabele kennels in glasvezel en hebben verlichting die kan gedimd worden. Hier wordt indien nodig ondersteuning gegeven met sondevoeding of een infuus en extra warmte voorzien.

Anesthesie

Marjan volgde verscheidene bijscholingen in anesthesie (algemene verdoving) en analgesie (pijnbestrijding). Dierenartsen De Nekker  gebruikt zoveel mogelijk gasanesthesie. Twee grote voordelen van gasanesthesie ten opzicht van ‘injectie-anesthesie’ zijn dat de diepte van de nodige verdoving goed en snel aan te passen is tijdens de operatie zelf  en dat het herstel (de zgn. recovery) van je huisdier nadien veel sneller verloopt. Veiligheid is uiteraard van het grootste belang. Graag geven we jou hierover meer informatie wanneer je dier een ingreep moet ondergaan.

Microscopie

Dit wordt aangewend als diagnostisch middel bij bijvoorbeeld een bloedstaal of huidproblemen,  urine- en faecesonderzoeken (darmparasieten, kristalvorming, ...)  Bij infecties, bijvoorbeeld in het oor, of tumoren kan een uitstrijkje veel extra informatie opleveren om tot een onderbouwde diagnose te komen.

Doorverwijzing

Indien nodig kan je huis dier doorverwezen worden voor verdere diagnostische tests of voor behandeling door een collega-specialist. Voor een vlot verloop van behandeling en genezing is het belangrijk dat er een sluitende communicatie is met de collega-specialist en dit zowel vóór de behandeling als erna. Dit gebeurt door een vlotte doorverwijzing van het volledig medisch dossier en door een nauwgezette opvolging. Zeker bij behandeling van kanker (oncologie) is een regelmatige en zorgvuldige opvolging een noodzaak.

Voeding

Dierenartsen De Nekker kan aan de meeste vragen voor specifieke voeding voldoen. Voeding toegespitst op bepaalde aandoeningen is uiteraard een belangrijke factor bij zowel preventie als behandeling van ziekten. Indien je graag een bestelling plaatst voor voeding dan is een mailtje de meest efficiënte manier. Je krijgt dan een mailtje terug wanneer je bestelling binnen is. Laat in je mail steeds je contactgegevens achter zoals naam, telefoonnummer, alsook de naam van je huisdier. Zo vinden we je prompt terug in ons klantenbestand.

Spoedgevallen

Heb je een noodgeval? Ook dan kan je bij ons terecht tijdens de openingsuren. Bel 015/691 692 voor je vertrek om ons te verwittigen zodat we je meteen kunnen helpen.

Heb je een spoedgeval buiten onze openingsuren? Op weekdagen kan je bij ons terecht na telefonisch contact via 015/691 692 tussen 8u-9u en 19u30-23u. Sinds 4 mei 2024 verwijzen wij tussen 23u en 8u door naar Anicura Spoedkliniek Plantijn te Berchem. Meer informatie over deze werking vind je terug in onze Nieuwsrubriek of op onze sociale media.

Spoedgevallen in het weekend zullen nog steeds opgevangen worden door een collega in de buurt (overdag), we werken immers nog altijd samen met de wachtdienst van Mechelen. Na 23u zal je ook in het weekend worden doorverwezen naar Anicura Spoedkliniek Plantijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *