Honden

Voor uw hond kan u terecht in onze praktijk! Voor onderstaande behandelingen zijn honden zeker welkom:

  • Consultatie
  • Vaccinatie
  • Chippen en registratie
  • Chirurgie
  • Tandbehandelingen
  • Medische beeldvorming: radio- en echo(cardio)grafie
  • Bloedonderzoek
  • Hospitalisatie
  • Voeding en supplementen
  • Gewichtsconsultatie

Vaccinaties voor uw hond

Honden komen al van pup af aan vaak op bezoek bij de dierenarts. Daarom doen we ons uiterste best om deze ervaring al meteen zo aangenaam mogelijk te maken.
Pups worden 3x gevaccineerd; op 9, 12 en 16 weken leeftijd. Nadien gebeuren vaccins op jaarlijkse basis. Tegen hondsdolheid (rabiës) moet enkel worden gevaccineerd wanneer uw hond een landsgrens overgaat. Maak je graag meteen een afspraak? Dit kan ook online!

Een hond chippen en registreren

Naast hun vaccinaties krijgen honden ook een chip zodat ze geregistreerd kunnen worden in de databank Dogid. Loopt je hond verloren, dan kan men zo de eigenaar contacteren: jullie dus! Let wel op: sinds 1 mei 2021 is er een wijziging in de privacywetgeving. Je moet als eigenaar expliciet toestemming geven om je naam en telefoonnummer zichtbaar te maken wanneer de chipnummer van je hond wordt opgezocht in de databank. Enkel dierenartsen kunnen ook je adres zien. Zo maak je het een stuk makkelijker voor je hond om weer thuis te geraken! Voor meer info kan je deze link volgen: https://huisdierinfo.be/check-je-chip.

Chirurgie voor uw hond

Ook chirurgische ingrepen worden uitgevoerd in onze praktijk. Hieronder valt ook de castratie en sterilisatie van je hond, maar ook andere chirurgie is mogelijk: maagtorsies, wegname van (huid)gezwellen,…Sinds enkele jaren geldt er een nieuw advies m.b.t. het castreren en steriliseren van honden, afhankelijk van het hondenras. Heb je hier graag meer info over? Neem dan zeker contact op met onze praktijk!
Voor sommige orthopedische ingrepen verwijzen we graag door naar een specialist, voor de opvolging hiervan kan je zeker op ons team rekenen!

Tandbehandelingen voor uw hond

Tandverzorging is een erg belangrijk aspect van algemene gezondheid. Honden kunnen net zoals mensen last hebben van tandsteen en tandplaque. Hiervoor kan u bij ons terecht, de hond wordt dan onder algemene verdoving behandeld: tanden worden gereinigd, indien nodig kan er ook een tand getrokken worden. Heeft je hond tandproblemen of heb je hier vragen over? Wij kijken je viervoeter graag na!

Seniorhonden

Heeft jouw geliefde viervoeter al enkele jaren op de teller en is hij/zij ondertussen een senior? Dan kunnen we jullie ook de nodige zorgen geven. Dankzij een eigen labo kunnen we bloedstalen binnen het kwartier analyseren om zo snel mogelijk een behandeling op maat te starten. Hou ook zeker onze Facebook- en Instagrampagina in de gaten, want geregeld houden wij een seniorenmaand in november en dan wordt er met interessante kortingen gezwaaid!

Uw hond wegen

Iedereen is welkom om op eender welk moment even langs de balie te komen om de hond te wegen. Even op de weegschaal staan is handig om het gewicht van je hond op te volgen en is een goede associatie met onze praktijk; er hangen immers vaak snoepjes aan vast!

Spoed

Heb je een spoedgeval? Bel dan zeker 015/691 692 om ons te verwittigen. Onze praktijk zorgt steeds dat er een dierenarts van wacht is in regio Mechelen waar de terecht kan. Heb je een spoedgeval tijdens onze openingsuren? Bel dan zeker ons nummer zodat wij paraat staan!

Praktijkmascotte

Slim Shady Blady is als hond van Koen, Marjan en Roos een ideale praktijkmascotte. Hij is geregeld terug te vinden in onze praktijk. Deze grote Greyhound doet geen vlieg kwaad en is een allemansvriend, ideaal dus! Slim werd geadopteerd bij de Kent Greyhound Rescue in Engeland. Hij kreeg hier zijn gouden mandje op 3-jarige leeftijd en is sindsdien het zonnetje in onze praktijk! Als praktijkmascotte is Slim Shady Blady ook regelmatig terug te vinden op onze sociale media accounts.

Maak hier je online afspraak!