Katten

Onze dierenartsen behandelen naast honden ook katten, o.a. volgende behandelingen zijn mogelijk in onze praktijk:

 • Consultatie
 • Vaccinatie
 • Chippen en registratie
 • Chirurgie
 • Tandbehandelingen
 • Medische beeldvorming: radio- en echo(cardio)grafie
 • Bloedonderzoek
 • Hospitalisatie
 • Voeding en supplementen
 • Gewichtsconsultatie
 • Kattengedragsconsultatie

Vaccinaties voor uw kat

Poezen komen als kitten ook regelmatig op controle, ze krijgen namelijk 3 vaccins: op 9, 12 en 16 weken leeftijd. Daarna is jaarlijks vaccineren voldoende. Het is wettelijk verplicht om kittens tot 12 weken oud bij de mama te houden voor een goede socialisatie en het verkleinen op probleemgedrag. Afspraken kunnen telefonisch of online worden ingepland.

Een kat chippen en registreren

Als kitten krijgen ze niet alleen vaccinaties maar ook een chip. Hiermee kunnen wij de kat registreren in de databank Catid (sinds 2017 actief i.p.v. IDChips). Wanneer je kat vermist is, kan men zo de eigenaar contacteren. Opgelet: sinds 1 mei 2021 is er een wijziging in de privacywetgeving. Je moet als eigenaar expliciet toestemming geven om je naam en telefoonnummer zichtbaar te maken wanneer de chipnummer van je kat wordt opgezocht in de databank. Enkel dierenartsen kunnen ook je adres zien. Zo maak je het een stuk makkelijker voor je kat om weer thuis te geraken! Voor meer info kan je deze link volgen: https://huisdierinfo.be/check-je-chip.

Chirurgie voor uw kat

Onze dierenartsen voeren ook chirurgische ingrepen bij katten uit waaronder castratie en sterilisatie. Dit is voor katten verplicht sinds 2014 voor het verhandelen en sinds 2018 in het algemeen voor alle katten. Zo probeert de overheid het aantal ongewenste nestjes en zwerfkatten onder controle te houden, want elke zwerfkat die geen thuis, voedsel of medische zorgen krijgt, is er eentje teveel. Heb je graag informatie over deze ingrepen, dan mag je steeds contact opnemen met onze praktijk.
Voor sommige orthopedische ingrepen verwijzen we graag door naar een specialist, voor de opvolging hiervan kan je zeker op ons team rekenen!

Tandbehandelingen voor uw kat

Tandverzorging is een erg belangrijk aspect van algemene gezondheid. Katten kunnen net zoals mensen last hebben van tandsteen en tandplaque. Hiervoor kan u bij ons terecht, de kat wordt dan onder algemene verdoving behandeld: tanden worden gereinigd, indien nodig kan er ook een tand getrokken worden. Heeft je kat tandproblemen of heb je hier vragen over? Wij kijken ze na!

Seniorkatten

Zag jouw kat al enkele lentes voorbijgaan, dan is hij/zij zeker welkom als seniorpatiënt! Dankzij een eigen labo analyseren wij bloedstalen binnen het kwartier om zo snel mogelijk een passende behandeling op te starten. In november schenken wij vaak extra aandacht aan de senioren en zijn er aantrekkelijke kortingen mogelijk, hou daarvoor zeker onze Facebook- en Instagrampagina in het oog!

Kattengedrag

Onze assistente Sofie volgde een extra cursus bij Anneleen Bru, kattenexperte en bekend van Felinova. Tijdens deze cursus schoolde ze zich bij in kattengedrag zodat ze haar eigen gedragsconsultaties kan geven. Sofie is geen gedragstherapeute, maar wel een kattenadviseur en een I love happy cats voorstander. Een kattengedragsconsultatie kan steeds telefonisch ingepland worden. Sofie helpt graag poezen met allerhande ongewenst gedrag zoals binnen plassen, maar ook baasjes die de band met hun kat willen versterken of alles thuis willen optimaliseren zijn van harte welkom!

In het kader van kattengedrag zijn er aan onze balie ook speelboxen in maar liefst 3 varianten (valeriaan, catnip en matatabi) en levensechte hengels te koop.

Met de kat naar de dierenarts

Ben je van plan om onze praktijk te bezoeken met je kat? Met onderstaande tips maak je dit bezoek voor je kat net iets aangenamer:

 • Zorg voor een stevig transportbakje, idealiter opent dit ook langs de bovenkant
 • Zet je kat in de wachtzaal steeds op een hoogte zoals de bank of je schoot. Zo zit je poes veilig zonder dat andere dieren ongewenst komen neuzen
 • Leg een dekentje over de transportbak zodat ze afgeschermd in haar bakje zit

Spoed

Heb je een spoedgeval? Bel dan zeker 015/691 692 om ons te verwittigen. Onze praktijk zorgt steeds dat er een dierenarts van wacht is in regio Mechelen waar de terecht kan. Heb je een spoedgeval tijdens onze openingsuren? Bel dan zeker ons nummer zodat wij paraat staan!

Maak hier je online afspraak!