HONDENNIEUWSBRIEF JANUARI 2024

Welkom bij de vierde hondennieuwsbrief van Dierenartsen De Nekker, de eerste van 2024! Vanaf nu kunnen onze hondenbaasjes elk kwartaal een nieuwsbrief verwachten met updates over onze praktijk, gericht op honden. Hebben jullie ook een kat thuis? Dan komt er ook een aangepaste kattennieuwsbrief bij!

TERUGBLIK OP DE VETSTE QUIZ

Zoals jullie wel weten, ging op zaterdag 9 december onze quiz t.v.v. De Warmste Week door. Wij vonden het alvast geweldig, we hopen jullie ook! Naast al de sfeer en het plezier mochten wij ook het mooie bedrag van €1925.65 schenken aan De Warmste Week. Wij willen dan ook iedereen bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen en dit mee mogelijk maakte. Wie weet, voor herhaling vatbaar!

Tijdens onze quiz werden enkele sfeerbeelden genomen. Deze vind je hier terug!

HAPPY NEW YEAR!

Wij wensen jullie nog een erg gelukkig 2024 en fijne feesten!

FEESTTIPS VOOR JE HOND

De eindejaarsfeesten komen er weer aan, joepie! Helaas denkt je hond er vaak anders over. Om je hondenvriend zo goed mogelijk bij te staan tijdens de feestdagen, geven we jullie graag enkele tips:

 • voorzie een aparte ruimte voor de hond waar geen bezoekers komen en waar alles staat wat hij nodig heeft (water, mandje, speeltje,...). Zo kan hij zolang in deze ruimte blijven als hij wil, zonder ongewenste aaitjes van enthousiaste feestvarkens
 • Hou ook de dagen na de feesten je hond goed in de gaten: vaak komen ziektes door voorgaande stress pas nadien tot uiting. Denk hierbij aan slecht eten, maagdarmproblemen,...
 • Ons feestmaal is niet voor honden bedoeld, je geeft dus best geen stuk gekruide kalkoen aan je hond want dat ga je je eraf beklagen! Het legt het maagdarmstelsel van je hond immers helemaal overhoop, niet zo aangenaam dus
 • Als je hond bang is van vuurwerk, kan je rustige muziek op de achtergrond spelen. Zorg ervoor dat het volume niet te luid staat, maar net hard genoeg om de knallen te maskeren.

Is je hond enorm bang en gestresst door al dit gebeuren? Dan kan je eventueel op voorhand iets kalmerend geven. Voor meer informatie kan je steeds bij onze dierenartsen en assistentes terecht.

DIERENARTS JOKE TO THE RESCUE

Nu dierenarts Marjan afwezig is, komt onze interimdierenarts Joke als redder in nood! Ze voelt zich al terug helemaal thuis in onze praktijk!

Gedurende de maand januari zullen er weinig tot geen online afspraken te boeken zijn. Dit is een tijdelijke onderbreking, aangezien ons team zich even aanpast aan andere werkschema's.

Geen nood! Je kan ons gewoon 'old school' even opbellen om een afspraak in te plannen via 015/691 692, we vinden zeker nog een plekje!

MAART = TANDENMAAND

In maart is het weer zover, onze tandenmaand komt terug!

Tijdens de maand maart kan je profiteren van 10% korting op een tandbehandeling! Om hieraan deel te nemen, dien je een voorafgaande controleafspraak vast te leggen (tenzij anders vermeld door de dierenarts). Dit kan telefonisch of online, een afspraak voor de effectieve tandbehandeling zelf zal tijdens de voorgaande controle ingepland worden.

Naast de korting op de tandbehandeling, geven we ook 10% korting op tandverzorgende producten zoals Wedental tandpasta, Veggiedent kauwsticks,... Kom dus zeker eens langs!

 

GOEDE VOORNEMENS VOOR ELK HONDENBAASJE

Nu het nieuwe jaar van start gaat, is het ook het ideale moment om enkele goede voornemens vast te leggen. Als hondeneigenaar zijn er enkele goede voornemens die steeds van pas komen. We zetten er enkele op een rijtje:

 1. Meer dan de helft van de huisdieren heeft overgewicht of obesitas. Dit kan je voorkomen door een gezonde voeding aan je kat te geven en de dagelijkse portie af te wegen.
 2. Zorg voor een antiparasitair schema: geef tijdig medicatie tegen wormen, vlooien en teken en noteer dit op een handige manier. Beter voorkomen dan genezen!
 3. Heb je voeding of medicatie die je huisdier niet meer gebruikt? Je mag deze steeds binnenbrengen aan onze balie. Wij zorgen er dan voor dat deze terecht komen bij mensen die het wat minder breed hebben en instanties zoals de Dierenbescherming. Zij kunnen deze dingen namelijk goed gebruiken!

NOVEMBER = SENIORMAAND

In november vond onze seniormaand opnieuw plaats, heel wat oudere patiëntjes kwamen over de vloer. Eind november koos een onschuldige hand de winnaar, deze mocht een leuke prijs in ontvangst nemen.

Dit jaar werd Obi bekroond tot winnaar van onze seniormaand, hij kreeg een heel assortiment snoepzakjes cadeau!

HONDENTIP VAN 'T KWARTAAL

Wist je dat je een hond best troost als hij angstig is?

Katten kennen 'troost' niet, wanneer zij stresssignalen tonen, kan je dit het best negeren om zelf geen extra stressfactor te zijn. Honden daarentegen staan daar anders in. Door hun betere gehoorzaamheid en nauwere samenwerking met de mens als leider, hebben zij wel degelijk baat bij het geruststellen bij stressvolle situaties.

Je hond troosten kan je doen door zelf kalm en zelfzeker te zijn, er zacht en geruststellend tegen te spreken en de hond tegen je aan te zetten.

Komt je hond binnenkort bij ons op bezoek en is hij angstig? Probeer zeker bovenstaande tips!

DIY: EEN VOERPUZZEL VOOR JE HOND

Om mentale uitdaging te stimuleren, zijn voerpuzzels ideaal. Weet je niet of jouw hond dit wel leuk vindt of kan? Dan kan je zelf steeds een proefpuzzel maken!
Via onderstaande stappen heb je in een kwartiertje een leuke voerpuzzel voor jouw hond!

 • Neem een schoendoos zonder deksel
 • Voorzie ca. 25 wc rolletjes (afhankelijk van de grootte van de doos)
 • Knip de wc rolletjes korter met verschillende lengtes. De lengte van het rolletje bepaalt de moeilijkheidsgraad
 • Plak de wc rolletjes in de schoendoos met de opening naar boven
 • Strooi wat snoepjes in de puzzel zodat je hond extra gemotiveerd is om de puzzel uit te testen en te leren gebruiken
 • Nadien kan je de snoepjes vervangen door korreltjes voeding

Is deze voerpuzzel een succes? Dan kan je investeren in een plastieken voerpuzzel die je in de winkel koopt, of zelf nog wat verder knutselen! Je kan verschillende, gekke ontwerpen proberen, alles mag! Denk aan wijnkurken, eierdozen, wc rolletjes in andere richtingen,...om te gebruiken. Zolang je diervriendelijk materiaal gebruikt en je hond het knutselmateriaal niet opeet, kan je heel wat creaties maken!

Volg ons op sociale media!