KATTENNIEUWSBRIEF OKTOBER 2023

Welkom bij de derde kattennieuwsbrief van Dierenartsen De Nekker! Vanaf nu kunnen onze kattenbaasjes elk kwartaal een nieuwsbrief verwachten met updates over onze praktijk, gericht op katten. Hebben jullie ook een hond thuis? Dan komt er ook een aangepaste hondennieuwsbrief bij!

NIEUW TEAMLID!

Hebben jullie al kennisgemaakt met onze nieuwe dierenartsassistente Kato? Ze behaalde in 2020 haar diploma Agro- en biotechnologie: dierenzorg, na eerst een bachelor verpleegkunde afgerond te hebben. Hierna heeft ze 3 jaar gewerkt bij Dierenartsencentrum Coranimo als dierenartsassistente, terwijl ze op dat moment in Brussel woonde. Kato verhuisde naar Mechelen waardoor ze bij Dierenartsen De Nekker terecht kwam.

Wij verwelkomen haar alvast enorm graag in onze praktijk!

KATO, DIERENARTSASSISTENTE

QUIZ WARMSTE WEEK

Omdat onze hondenwandeling t.v.v. de Warmste Week vorig jaar een succes was en voor veel plezier zorgde, zal onze praktijk dit jaar opnieuw een actie organiseren! Dit jaar voorzien we een super toffe quiz! Hou een plekje vrij in je agenda, want op zaterdag 9 december is het zover! Meer info zal binnenkort verschijnen op onze online kanalen.

Hopelijk tot dan!

NOVEMBER = SENIORMAAND

Zoals gewoonlijk wil onze praktijk gedurende de maand november extra aandacht schenken aan onze oudere huisdieren. Een dier op leeftijd heeft nl. al eens last van ouderdomskwaaltjes, maar ook een preventieve screening om je  seniorkat op te volgen is sterk aangeraden. Katten kunnen we als senior beschouwen vanaf een leeftijd van 10 jaar.

Vanaf 2 november t.e.m. 30 november krijgt elke kat 10% korting op een senioronderzoek op zijn of haar maat. Dat betekent dat de dierenarts voor een individuele aanpak zal zorgen, inclusief bloedonderzoek, en enkel de nodige testen zal uitvoeren. Op 30 november zal een onschuldige hand een winnaar uitroepen van onze seniormaand, die een leuke prijs wint! Afspraken voor een senioronderzoek kunnen enkel telefonisch vastgelegd worden, dit kan niet via ons online platform.

 

 

HET EINDEJAAR: HOE HELP IK MIJN KAT?

De eindejaarsfeesten zijn alweer in aantocht! Wat voor ons een leuke periode is, kan voor katten erg stresserend zijn. Hieronder staan enkele tips om het net iets aangenamer te maken voor je  kat:

  • Zorg er steeds voor dat je kat een rustige kamer ter beschikking heeft, waar ze naartoe kan vluchten als het te druk wordt. Deze kamer is liefst stil en zonder veel prikkels, maar waar al haar benodigdheden zijn zoals extra voer- en waterbakjes, een extra kattenbak en een dekentje.
  • Katten brengen zichzelf in veiligheid door hoogtes op te zoeken. Maak wat plek op tafels, kasten en waar je kat ook maar kan gaan zitten boven de grond.
  • Leg je gasten wat basisregels uit. Als je een bange poes hebt, is het niet leuk als elke gast de kat wil aaien of pakken. Vraag daarom op voorhand aan de feestvierders of ze je kat niet willen oppakken, enkel aanraken als ze er zelf om vraagt en te negeren als ze angstig is.
  • Hou ook de dagen na alle feestdrukte je kat goed in de gaten. Stress kan voor ziekte zorgen, die zich soms pas na alle heisa uit.
  • Om vuurwerkgeluiden te verminderen, kan je de radio op een zacht volume zetten om het lawaai van buitenaf te breken. Kies dan wel voor een rustige zender, een heavy metalconcert kan je kat wel missen!
  • Sommige katten zijn zo angstig of gestresst, dat ze wat extra hulp kunnen gebruiken in de vorm van medicatie. Voor advies hieromtrent kan je steeds bij de dierenartsen en assistentes terecht.

WERELDDIERENDAG

Op woensdag 4 oktober is het werelddierendag! Om jullie huistijgers in de bloemetjes te zetten, geven wij aan elke poes die langskomt op afspraak woensdag een kleine attentie! Nog geen afspraak gemaakt? Wie weet vind je nog een plekje online!

KATTENTIP VAN 'T KWARTAAL

Een kat ontlaadt stress op verschillende manieren, krabben is daar één van. Het hebben van een krabpaal in huis is dus noodzakelijk! Katten krabben om verschillende redenen, maar stress ontladen is erg belangrijk. Meerdere krablocaties zijn een echte aanrader, want hoe makkelijker jouw kat de stress van zich af kan krabben, hoe beter voor je meubilair en hoe gelukkiger je kat. Katten hebben trouwens graag zowel verticale als horizontale krabmogelijkheden, een standaard krabpaal is enkel verticaal.

Op zoek naar een horizontaal krabmeubel dat je kat aanspreekt en ook bij je interieur past? In het assortiment van MyKotty vind je vast iets dat jullie allebei appreciëren!

MARJAN TREKT EROP UIT!

Dierenarts Marjan zal vanaf 23 december t.e.m. 26 januari afwezig zijn, zij gaat genieten van het prachtige Australië met haar gezin. Geen paniek, wij hebben de perfecte interim gevonden die jullie huisdieren met veel liefde zal verzorgen. Dierenarts Joke, die jullie allemaal waarschijnlijk nog wel kennen, zal Marjan vervangen en tijdelijk onze derde dierenarts zijn. Wij kijken alvast uit naar het weerzien, jullie ook?!

Volg ons op sociale media!