HONDENNIEUWSBRIEF OKTOBER 2023

Welkom bij de derde hondennieuwsbrief van Dierenartsen De Nekker! Vanaf nu kunnen onze hondenbaasjes elk kwartaal een nieuwsbrief verwachten met updates over onze praktijk, gericht op honden. Hebben jullie ook een kat thuis? Dan komt er ook een aangepaste kattennieuwsbrief bij!

NIEUW TEAMLID!

Hebben jullie al kennisgemaakt met onze nieuwe dierenartsassistente Kato? Ze behaalde in 2020 haar diploma Agro- en biotechnologie: dierenzorg, na eerst een bachelor verpleegkunde afgerond te hebben. Hierna heeft ze 3 jaar gewerkt bij Dierenartsencentrum Coranimo als dierenartsassistente, terwijl ze op dat moment in Brussel woonde. Kato verhuisde naar Mechelen waardoor ze bij Dierenartsen De Nekker terecht kwam.

Wij verwelkomen haar alvast enorm graag in onze praktijk!

KATO, DIERENARTSASSISTENTE

QUIZ WARMSTE WEEK

Omdat onze hondenwandeling t.v.v. de Warmste Week vorig jaar een succes was en voor veel plezier zorgde, zal onze praktijk dit jaar opnieuw een actie organiseren! Dit jaar voorzien we een super toffe quiz! Hou een plekje vrij in je agenda, want op zaterdag 9 december is het zover! Meer info zal binnenkort verschijnen op onze online kanalen.

Hopelijk tot dan!

NOVEMBER = SENIORMAAND

Zoals gewoonlijk wil onze praktijk gedurende de maand november extra aandacht schenken aan onze oudere huisdieren. Een dier op leeftijd heeft nl. al eens last van ouderdomskwaaltjes, maar ook een preventieve screening om je seniorhond op te volgen is sterk aangeraden. Wanneer honden als senior worden beschouwd, hangt af van de grootte. Kleine hondjes zijn senior vanaf 10 jaar oud, de middelgrote rassen vanaf 8 jaar en de grote honden zoals Rottweilers worden vanaf 7 jaar als senior aanzien.

Vanaf 2 november t.e.m. 30 november krijgt elke hond 10% korting op een senioronderzoek op zijn of haar maat. Dat betekent dat de dierenarts voor een individuele aanpak zal zorgen, inclusief bloedonderzoek, en enkel de nodige testen zal uitvoeren. Op 30 november zal een onschuldige hand een winnaar uitroepen van onze seniormaand, die een leuke prijs wint! Afspraken voor een senioronderzoek kunnen enkel telefonisch vastgelegd worden, dit kan niet via ons online platform.

HET EINDEJAAR: HOE HELP IK MIJN HOND?

De eindejaarsfeesten zijn alweer in aantocht! Wat voor ons een leuke periode is, kan voor honden erg stresserend zijn. Hieronder staan enkele tips om het net iets aangenamer te maken voor je hond:

  • Zorg er steeds voor dat je hond een rustige kamer ter beschikking heeft, waar deze naartoe kan vluchten als het te druk wordt. Deze kamer is liefst stil en zonder veel prikkels, maar waar er toegang is tot (eten en) drinken, een dekentje en eventueel een knuffel of kauwspeeltje.
  • Leg je gasten wat basisregels uit. Als je een bange hond hebt, is het niet leuk als elke gast de hond wil aaien. Vraag daarom op voorhand aan de feestvierders of ze je hond niet willen aanraken tenzij hij zelf aandacht komt vragen en hem te negeren als hij bang is, zodat jij hem gerust kan stellen en naar de rustige ruimte kan brengen.
  • Ga ruim voor al het vuurwerk wandelen! Normaal gezien is vuurwerk verboden in Bonheiden en mag dit in Mechelen pas vanaf 23u30, maar helaas komt het geregeld voor dat er eerder al luide knallen te horen zijn. Zorg er dus voor dat je voor deze heisa gaat wandelen, want buiten zijn de knallen uiteraard nog veel luider dan binnen en kan je hond in paniek geraken.
  • Hou ook de dagen na alle feestdrukte je hond goed in de gaten. Stress kan voor ziekte zorgen, die zich soms pas na alle heisa uit.
  • Om vuurwerkgeluiden te verminderen, kan je de radio op een zacht volume zetten om het lawaai van buitenaf te breken. Kies dan wel voor een rustige zender, een heavy metalconcert kan je hond wel missen!
  • Sommige honden zijn zo angstig of gestresst, dat ze wat extra hulp kunnen gebruiken in de vorm van medicatie. Voor advies hieromtrent kan je steeds bij de dierenartsen en assistentes terecht.

WERELDDIERENDAG

Op woensdag 4 oktober is het werelddierendag! Om jullie huistijgers in de bloemetjes te zetten, geven wij aan elke poes die langskomt op afspraak woensdag een kleine attentie! Nog geen afspraak gemaakt? Wie weet vind je nog een plekje online!

HONDENTIP VAN'T KWARTAAL

Tegenwoordig blijven honden vaker en vaker alleen thuis. Op zich is dat geen probleem, zolang het geen hele dag is. Sommige honden hebben er moeite mee om alleen thuis te blijven, ze lijden aan verlatingsangst.

Wil je het alleen thuisblijven wat minder zwaar maken voor je hond? Zet dan wat achtergrondmuziek op. Er zijn heel wat studies die hebben aangetoond dat honden rustig worden van klassieke muziek, jazz,...Bovendien geeft dit het gevoel dat er iemand thuis is. Probeer gerust wat muziek uit, kies iets wat niet te luid of intens klinkt, elke hond heeft zijn eigen voorkeur.

Ook mentale stimulatie werk prima, zo verveelt je hond zich niet en wordt natuurlijk gedrag gestimuleerd. Hoe meer natuurlijk gedrag, hoe minder stress de hond ervaart. Een veelgebruikt en handig speeltje, is een Kong rubberen kauwspeeltje. Wat natvoer of snoep erin en het zorgt voor een hele tijd spelplezier! Je kan hem trouwens gewoon bij ons bestellen (telefonisch of per mail)!

 

MARJAN TREKT EROP UIT!

Dierenarts Marjan zal vanaf 23 december t.e.m. 26 januari afwezig zijn, zij gaat genieten van het prachtige Australië met haar gezin. Geen paniek, wij hebben de perfecte interim gevonden die jullie huisdieren met veel liefde zal verzorgen. Dierenarts Joke, die jullie allemaal waarschijnlijk nog wel kennen, zal Marjan vervangen en tijdelijk onze derde dierenarts zijn. Wij kijken alvast uit naar het weerzien, jullie ook?!

Volg ons op sociale media!