Marjan Fock, dierenarts

Marjan studeerde in 1996 af als dierenarts in Gent. Na haar studie werkte zij vele jaren in groepspraktijken in Groot-Brittannië. Na drie jaar Isle of Wight en zes jaar Glasgow in Schotland wenkte een nieuw avontuur. Zij werkte 2 jaar in het Midden-Oosten in een praktijk in Doha, Qatar en nadien nog een jaar in Abu Dhabi. Vervolgens trok ze voor 3 jaar naar Vancouver, Canada waar ze werkte bij de BCSPCA, de Canadese dierenbescherming in de provincie British Colombia. Nadien kwam ze terug naar het Europese continent om opnieuw in Engeland praktijken op freelance basis te versterken. In al deze praktijken verzorgde zij de algemene diergeneeskunde, de chirurgie en de spoedconsultaties. In april 2015 opende ze samen met echtgenoot Koen "Dierenartsen De Nekker" in Bonheiden.  Marjan was ook redacteur van het magazine van de Vlaamse Dierenartsenvereniging en zat in het bestuur van de regionale dierenartsenvereniging Rivierenland.

Kenny Vanden Broeck, dierenarts

Kenny studeerde af in Gent in 2005. Hij werkte eerst een jaar op de faculteit diergeneeskunde via een Small Animal Rotating Internship. Daarna werkte hij bijna 12 jaar bij dierenartsenpraktijk Sirius. Vanaf juli 2018 kwam Kenny het team van Dierenartsen De Nekker versterken. Zijn allround ervaring als eerstelijnsdierenarts is zijn troef.

Naast alle aspecten van eerstelijnsdiergeneeskunde heeft Kenny een speciale interesse in weke delen chirurgie, konijnen en knaagdieren en vogels. Hij bekwaamt zich inmiddels ook in de echografie.

Marine Waterkeyn, dierenarts

Marine studeerde in 2019 af als dierenarts aan de universiteit van Gent. Ze heeft intussen enkele jaren ervaring op de teller als dierenarts kleine huisdieren. Zo werkte ze o.a. in een dierenkliniek en in een dierenartsenpraktijk in het Antwerpse waar ze instond voor de dagelijkse consultaties, operaties en ook spoedgevallen. Ook bij Dierenartsen De Nekker was ze eerder al 6 maanden aan de slag als vervanger van Joke die op zwangerschapsverlof was. Vanaf april 2022 is Marine terug, ze is naast Marjan en Kenny de derde fulltime dierenarts van Dierenartsen De Nekker. Marine staat vooral in voor eerstelijnsdierengeneeskunde maar vertoont extra interesse in cardiologie.

Sofie Van den Brande, dierenartsassistent

Sofie studeerde in 2018 af te Sint-Niklaas als dierenartsassistent, of officieel ‘professionele bachelor in de Agro- en Biotechnologie, afstudeerrichting Dierenzorg’. Sinds maart 2019 versterkt ze het team van Dierenartsen De Nekker. Met haar vriendelijk enthousiasme zal Sofie vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten zijn, zowel aan de balie als telefonisch.  Voor vragen in verband met voeding of anti-parasitaire producten kan je ook bij haar terecht. Sofie heeft zelf twee katten en twee paarden. Ze heeft speciale interesse in het gedrag van katten. Eind 2021 volgde ze daarvoor een extra cursus bij kattenexpert Anneleen Bru en behaalde ze het certificaat van 'kattenadviseur'. Vanaf heden kunnen jullie dus ook bij ons terecht voor kattenadvies en -consulten, om de band tussen kat en baasje te versterken en om je kat gelukkiger te maken en beter te begrijpen. In haar vrije tijd is Sofie een fervent paardenliefhebber.

Koen Van Looy, administratieve ondersteuning

Koen studeerde in 1996 af als Licentiaat Handelswetenschappen aan de toenmalige EHSAL te Brussel. Samen met Marjan trok Koen meteen na zijn studies eerst naar Engeland en dan naar Schotland waar hij werkte voor IBM en Damovo om nadien in Qatar terecht te komen in de wereld van internationale sportevenementen, of toch de organisatie daarvan. Dit bracht hem van de Asian Games naar de Olympische en Paralympische Spelen van Vancouver 2010, Londen 2012 en Sochi 2014. Koen neemt voornamelijk de administratieve ondersteuning van Dierenartsen De Nekker voor zijn rekening en bekommert zich om vele niet-klinische taken.  Koen is ook gedurende 10 jaar redacteur geweest van een vaktijdschrift van de beroepsvereniging van Vlaamse dierenartsen. Sinds juni 2022 werkt hij als adjunct centrummanager van het Nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen in Mechelen.

Kato Schevenels, dierenartsassistent

Kato studeerde in 2020 af aan de HoGent van de richting Agro- en biotechnologie: dierenzorg, na eerst een bachelor verpleegkunde afgerond te hebben. Hierna heeft ze 3 jaar gewerkt bij Dierenartsencentrum Coranimo als dierenartsassistent, terwijl ze op dat moment in Brussel woonde. In 2022 verhuisde ze naar Mechelen en zocht ze werk dichter bij huis, waardoor ze nu bij Dierenartsen De Nekker terecht kwam en warm onthaald werd. Thuis zorgt ze mee voor haar senior kat, Mona. Met al je vragen rond preventie van parasieten en voeding kan je bij haar terecht. Inschatten van dringende situaties en advies geven rond het huisvesten van honden, katten en knagers zijn haar sterke punten.

Lies Van Hecke - Voormalig Dierenartsassistente
 
Assistente Lies trok in maart de deur van Dierenartsen De Nekker achter zich dicht en startte een nieuw avontuur in een laboratorium. Zij is dus niet meer werkzaam in onze praktijk, al heeft zij een geweldige indruk bij ons team en onze klanten nagelaten. We wensen haar dan ook enorm veel succes!