Marjan Fock, dierenarts

Marjan studeerde in 1996 af als dierenarts in Gent. Na haar studie werkte zij vele jaren in groepspraktijken in Groot- Brittannië. Na drie jaar Isle of Wight en zes jaar Glasgow in Schotland wenkte een nieuw avontuur. Zij werkte 2 jaar in het Midden-Oosten in een praktijk in Doha, Qatar en nadien nog een jaar in Abu Dhabi. Vervolgens trok ze voor 3 jaar naar Vancouver, Canada waar ze werkte bij de BCSPCA, de Canadese dierenbescherming in de provincie British Colombia. Nadien kwam ze terug naar het Europese continent om opnieuw in Engeland praktijken op freelance basis te versterken. In al deze praktijken verzorgde zij de algemene diergeneeskunde, de chirurgie en de spoedconsultaties. In april 2015 opende ze samen met echtgenoot Koen "Dierenartsen De Nekker" in Bonheiden.  Marjan is ook redacteur van het magazine van de Vlaamse Dierenartsenvereniging.

Kenny Vanden Broeck, dierenarts

Kenny studeerde af in Gent in 2005. Hij werkte eerst een jaar op de faculteit diergeneeskunde via een Small Animal Rotating Internship. Daarna werkte hij bijna 12 jaar bij dierenartsenpraktijk Sirius. Vanaf juli 2018 kwam Kenny het team van Dierenartsen De Nekker versterken. Zijn allround ervaring als eerstelijnsdierenarts is zijn troef.

Naast alle aspecten van eerstelijnsdiergeneeskunde heeft Kenny een speciale interesse in weke delen chirurgie, konijnen en knaagdieren en vogels. Hij bekwaamt zich inmiddels ook in de echografie.

Foto Joke komt er nog aan!

Joke Rijckaert, dierenarts

Joke studeerde ook in Gent en haalde in 2013 haar dierenarts diploma. Na het afstuderen kreeg ze er een job aangeboden als doctoraats-assistent voor op de dienst inwendige ziekten. Gedurende 6 jaar werkte ze er dagelijks in de kliniek, zorgde ze mee voor de opleiding van de studenten en draaide mee in de wachtdienst. Naast het klinisch werk, deed ze onderzoek naar neurologie bij paarden, wat haar in 2019 de titel “doctor in de diergeneeskunde” opleverde. Aangezien dat hoofdstuk daarmee afgesloten werd, was het tijd voor een nieuwe uitdaging en zo kwam ze in maart 2020 bij Dierenartsen De Nekker terecht.

Joke zal mee instaan voor de algemene eerstelijnsdiergeneeskunde maar heeft natuurlijk een sterke interesse richting inwendige ziekten (inclusief beeldvorming ervan) en neurologie. Haar favoriete diersoorten zijn katten en honden. 

Kurt Walraven, dierenartsassistent

Kurt studeerde in 2013 af te Geel als ‘professionele bachelor in de Agro- en Biotechnologie, afstudeerrichting Dierenzorg’; als dierenartsassistent dus. Hij had eerder al een lerarendiploma secundair onderwijs behaald maar volgde zijn passie en herschoolde zich. Na 2 jaar in een grote praktijk te hebben gewerkt koos Kurt sinds december 2016 voor Dierenartsen De Nekker waar je hem aan de balie kan vinden als aanspreekpunt voor klanten. Ook voor vragen in verband met voeding of anti-parasitaire producten kan je bij hem terecht. Kurt neemt graag de tijd om zich bij te scholen in o.a. microscopie, anesthesie, gedrag… Dit alles met het oog op een zo goed mogelijke begeleiding van patiënten  voor-, tijdens en na ingrepen en/of behandelingen. Kurt heeft een speciale interesse in pluimvee en vogels.

Sofie Van den Brande, dierenartsassistent

Sofie studeerde in 2018 af te Sint-Niklaas als dierenartsassistent, of officieel ‘professionele bachelor in de Agro- en Biotechnologie, afstudeerrichting Dierenzorg’. Sinds maart 2019 versterkt ze het team van Dierenartsen De Nekker. Met haar vriendelijk enthousiasme zal Sofie, net als Kurt, vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten zijn, zowel aan de balie als telefonisch.  Voor vragen in verband met voeding of anti-parasitaire producten kan je voortaan dus ook bij haar terecht. Sofie heeft zelf twee katten en twee paarden. Ze heeft speciale interesse in het gedrag van katten. In haar vrije tijd is ze een fervent paardenliefhebber.

Koen Van Looy, administratieve ondersteuning

Koen studeerde in 1996 af als Licentiaat Handelswetenschappen aan de toenmalige EHSAL te Brussel. Samen met Marjan trok Koen meteen na zijn studies eerst naar Engeland en dan naar Schotland waar hij werkte voor IBM en Damovo om nadien in Qatar terecht te komen in de wereld van internationale sportevenementen, of toch de organisatie daarvan. Dit bracht hem van de Asian Games naar de Olympische en Paralympische Spelen van Vancouver 2010, Londen 2012 en Sochi 2014. Voortaan neemt Koen voornamelijk de administratieve ondersteuning van Dierenartsen De Nekker voor zijn rekening en bekommert hij zich om vele niet-klinische taken.  Koen is ook redacteur van het VDV-Magazine, maandelijks vaktijdschrift van de Vlaamse Dierenartsenvereniging.